Friday , February 26 2021
Ballina / TURIZEM / Varret monumentale të Selcës së Poshtme

Varret monumentale të Selcës së Poshtme

Në fund të Qafës së Thanës, duke shkuar nga Pogradeci për në Tiranë, nëse merrni rrugën në të majtë mund të vizitoni Selcën e Poshtme dhe pesë varret monumentale të antikitetit. Kështjella duke qënë në një vend dominues për Luginën e Shkumbinit ka luajtur një rol parësor gjatë luftës Iliro – Romake dhe Iliro – Maqedonase. Zbulimet arkeologjike nxorrën në dritë 5 varre monumentale të gërmuara në shkëmb, që flasin për një shoqëri me nivel të lartë ekonomiko – kulturor të shekullit IV-III para Krishtit (BC) . Këtu mendohet të jetë varrosur edhe mbreti ilir Klit, sunduesi i Pelionit të lashtë.

Shiko më shum

Dhjetë destinacionet e turizmit dimëror ose turizmi i bardhë

Kaluam sezonin më të mirë turistik veror, duke parë të hyjnë në vendin tonë shumë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *