Friday , February 26 2021
Ballina / TURIZEM / Ura e Mesit

Ura e Mesit

Gjendet vetëm 8 km larg nga Shkodra mbi lumin Kir. Mbi këtë lumë kanë qënë gjithsej tre ura; Ura e Shtrenjtë, Ura e Kirit dhe Ura e Mesit. Në ditet e sotme ka mbijetuar vetëm Ura e Mesit, mbasi dy të parat janë shkatërruar. Ura e Mesit lidh Shkodrën me Drishtin dhe krahinën e Çukalit. Ajo është e veçantë në llojin e vet dhe përbën një“ monument kulture”. Kjo urë përmendet nga albanologu i shquar austriak Han në mesin e shek XIX. Ura ka 13 harqe dhe gjatësia e saj është 103 metra.

Shiko më shum

Dhjetë destinacionet e turizmit dimëror ose turizmi i bardhë

Kaluam sezonin më të mirë turistik veror, duke parë të hyjnë në vendin tonë shumë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *