Wednesday , July 6 2022
Ballina / SHENDETESI / Keshilla Mjeksore / Studimi zbulon se heqja e dhëmbit të pjekurisë nuk sjell ndonjë të mirë

Studimi zbulon se heqja e dhëmbit të pjekurisë nuk sjell ndonjë të mirë

Edhe pse heqja e dhëmbit të pjekurisë është gjë mjaft e zakonshme, ende nuk ka studime të cilat tregojnë për përfitimet shëndetësore që i sjell kjo procedurë.

Dhëmballa e tretë, apo i ashtuquajturi dhëmb i pjekurisë, zakonisht shfaqen komplet apo pjesërisht mes moshës 17 dhe 26 vjet në hapësirë të kufizuar dhe shpeshherë bllokohet në dhëmballën e dytë.

Kjo gjë e shkakton ënjtjen, dëmtimin e rrënjës etj., dhe në këto raste ekspertët pajtohen se dhëmbi i pjekurisë duhet të hiqet.

Por, nëse nuk ka simptoma, është e paqartë se cilat janë përfitimet shëndetësore që i sjell heqja e tij, shkruajnë hulumtuesit në Cochrane Database of Systematic Reviews.

Heqja e këtij dhëmbi përmes ndërhyrjes kirurgjike kushton shumë dhe nuk është e nevojshme të hiqet nëse nuk keni simptoma të dhimbjes apo çfarëdo simptome tjetër.

Shiko më shum

Lëngu për të cilin të gjithë flasin: E pi dhe shkrihesh!

Ky lëng shpejton metabolizmin, ndërkaq dhjami rreth belit do të fillojë të shkrihet ngadalë. Nevojiten: …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *