Sunday , March 26 2023
Ballina / TEKNOLOGJI / Social-Media / Snapchat do të vlejë 25 miliardë dollarë, pritet regjistrimi si IPO

Snapchat do të vlejë 25 miliardë dollarë, pritet regjistrimi si IPO

Snap Inc, krijuesi i Snapchat është duke e përgatitur gjithë dokumentacionin e nevojshëm për tu regjistruar në berzë (IPO) në të cilën vlera tregtare e kompanisë pritet të arrijë në 25 miliardë dollarë, raporton Wall Street Journal.

Sipas raportit, regjistrimi zyrtar i Snapchat mund të ndodhë në muajin mars të vitit të ardhshëm.

Në muajin maj të këtij viti, vlera e Snapchat kishte arritur shifrën marramendëse prej 17.8 miliardë dollarësh.

Edhepse ende nuk është e qartë nëse Snap Inc është një biznes fitimprurës, kompania thuhet se ka gjeneruar 60 milionë dollar në të ardhura në vitin 2015 dhe është në rrugën e duhur për të fituar 250 deri në 350 milionë në vitin 2016, sipas Journal.

Snapchat ka parashikuar se mund të gjenerojë deri në 1 miliard dollar në të ardhura në vitin 2017.

Shiko më shum

Twitter në krizë, largon njerëz nga puna?

Duke mos arritur të shesë veten, rrjeti social Twitter është duke planifikuar për të zvogëluar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *