Wednesday , March 3 2021
Ballina / TURIZEM / Shtëpia e poetit Gjergj Fishta

Shtëpia e poetit Gjergj Fishta

Në këtë shtëpi ka jetuar At Gjergj Fishta, një prej emrave më të vyer të letërsisë shqipe.  I lindur në tetor të vitit 1871, në atë oborr, e këto ambiente, të afërmit e thirrisnin në emër Zef, pasi në fëmijërinë e tij at Gjergj Fishta mbante këtë emër. Mandej kur vendosi të shungurohet e ti kushtohet fesë ai zgjodhi për veten emrin Gjergj.

Në këto ambiente poeti dhe kleriku i ardhshëm kaloi vitet e para, derisa Zefi i vogël do të shfaqte para famullitarit të fshatit një zgjuarsi të pashoqe. E prej atëherë rruga e tij do të merrte tjetër kthesë, në drejtim të shkollës, letërsisë dhe të fesë.

Shiko më shum

Dhjetë destinacionet e turizmit dimëror ose turizmi i bardhë

Kaluam sezonin më të mirë turistik veror, duke parë të hyjnë në vendin tonë shumë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *