Wednesday , March 3 2021
Ballina / TURIZEM / Kalaja e Prezës

Kalaja e Prezës

Ndodhet sipër fshatit me të njëjtin emër, në kreshtën e kodrës. Kjo është një kështjellë e vogël, e cila ka nisur të ndërtohet në shek e XIV dhe ka përfunduar në fillim të shek e XV nga ana familjes feudale të zonës, Topiajve. Kalaja është shpallur “ monument kulture”. Në qoshet e saj kalaja ka katër kulla rrethore. Kulla e sahatit ështëe ngritur rreth viteve 1800 – 1850. Ajo shquhet për pozicionin mjaft të bukur, duke kontrollur fushën e Tiranës. Po kështu përballë saj ndodhet kalja e Krujës. Kjo kala ndodhet fare pranë aeroportit ndërkombëtar  “Nënë Tereza “ të Rinasit. Në kala ndodhen restorante dhe lokale shërbimi.

Shiko më shum

Dhjetë destinacionet e turizmit dimëror ose turizmi i bardhë

Kaluam sezonin më të mirë turistik veror, duke parë të hyjnë në vendin tonë shumë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *