Wednesday , July 6 2022
Ballina / TURIZEM / Gazeta gjermane Die Welt, shkruan për turizmin kulturor shqiptar

Gazeta gjermane Die Welt, shkruan për turizmin kulturor shqiptar

Bunkerët ndodhen kudo, shkruan gazeta, dhe tashmë ata po vlerësohen si një mundësi për të tërhequr turistët.

Një nga gazetat më prestigjoze gjermane DIE WELT, shkruan për turizmin kulturor në Shqipëri dhe specifikon në këtë trashëgimi kulturore periudhën komuniste dhe ndërtimet e fortifikatave mbrojtëse siç janë bunkerët që u bënë në periudhën e luftës së ftohtë.

Gazeta shkruan se tashmë ata dhe vendstrehimet e projektuara për të mbrojtur udhëheqjen komuniste, janë kthyer në vende pelegrinazhi për vizitorët, kuriozët dhe turistët e huaj që nuk kanë informacion mbi këtë paradoks paranojak të kastës së kuqe.

Bunkerët ndodhen kudo shkruan gazeta dhe tashmë ata po vlerësohen si një mundësi për të tërhequr turistët duke i kthyer kështu edhe në një vlerë ekonomike gjë që nuk e përmbushën dot në periudhën që u ndërtuan.

Shiko më shum

Liqeni i Komanit do t’ju lë të mahnitur!

Sa herë që e kemi bërë udhëtimin Fierzë – Koman, në stacionet e bregut të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *