Friday , May 14 2021
Ballina / TRADITA / “Financial Times” , artikull tre brezave të fotografëve Marubi(FOTO)

“Financial Times” , artikull tre brezave të fotografëve Marubi(FOTO)

Gazeta prestigjioze “Financial Times” i ka kushtuar një artikull tre brezave të fotografëve Marubi.

“Koleksioni i fotografive Marubi përbëhet nga më shumë se 150.000 negative qelqi; frytet e tre brezave të fotografëve.

3_marubi_national_museum_of_photography_shkoder_rezwt_w1600_h1061_h1061_q85

Si disa nga shembujt më të hershme të fotografisë shqiptare ato dëshmojnë për historinë e pasur kulturore dhe politike të vendit, nga Perandoria Osmane te sundimi komunist”, shkruan “Financial Times”,Gazeta Shekulli.

2_marubi_national_museum_of_photography_shkoder_rezwt_w1600_h1242_h1242_q85

Nga 16 shtatori deri më 27 nëntor pritet të ekspozohen në Muzeun Foam Photog

Ju sjellim disa nga Fotografit :

kel_marubi_with_his_wife_in_the_studio_no_date_silver_gelatine_dry_process_on_glass_c_kel_marubi___marubi_national_museum_of_photography__shkoder_w1201_h1600_h1600_q85

zonder_titel_voor_1881_natte_plaat_c_pietro_marubi_marubi_national_museum_of_photography_shkoder_w1064_h1600_h1600_q85

marubi_national_museum_of_photography_shkoder_w1258_h1600_h1600_q85

 

Shiko më shum

Muzika e lehtë shqiptare

Bën pjesë edhe ajo në traditën e re artistike të formuar mbas Luftës II Botërore, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *