Sunday , March 26 2023
Ballina / TURIZEM / Turizem Shendetsor

Turizem Shendetsor

Ne Shqiperi ka disa llixha si psh ne Diber, Elbasan ne Fushekruje. Pertej keteyre Shqiperia ka ne zona te caktuara nje klime mjaft te shendetshme

Llixhat e Peshkopisë

Ndodhen pranë qytetit veri lindor të Peshkopisë. Ato burojnë nga formacionet e gipseve të malit të Korabit. Janë dy burime sulfurore me temperaturë 35 – 43,5 gradë C dhe me një prurje prej 14 litra/sek. Ato kanë përmbajtje kaliumi dhe sulfatesh. Efektet e tyre lidhen me sëmundjet e rrugëve të …

Më shumë

Llixhat e Elbasanit

Ndodhen pranë qytetit të Elbasanit. Këto burime janë të njohura dhe të përdorura që gjatë periudhës romake.  Hoteli i parë i ndërtuar nga sipërmarrësit privat ka qenë ai i vitit 1932, i quajtur ” Hotel Park”, pronë e Grigor Nosit. Analizat e ujërave të këtyre burimeve janë kryer në mënyrë …

Më shumë