Sunday , March 26 2023
Ballina / TURIZEM / Turizem Kulturor

Turizem Kulturor

Turistet perendimore preferojne kryesisht ate kuluturor, dhe ne vitet e fundit po rritet interesi edhe te vendasit. Parku me i vizitueshem sot per sot mbtetet Butrinti

National Geographic Traveller: Dhe, videoja e javës për udhëtime është – Kosova! (Video)

Në profilin në YouTube, të titulluar LittleBigWorld (Bota e vogël e madhe), është shfaqur një vide interesante për Kosovën. Videoja e titulluar Kaleidoskopi i Kosovës, është xhiruar në vise të ndryshme të Kosovës, nga Joerg Daiber. Ndërsa, në përshkrim e saj thuhet: “Kosova për shumë njerëz mund të mos jetë …

Më shumë

Gazeta gjermane Die Welt, shkruan për turizmin kulturor shqiptar

Bunkerët ndodhen kudo, shkruan gazeta, dhe tashmë ata po vlerësohen si një mundësi për të tërhequr turistët. Një nga gazetat më prestigjoze gjermane DIE WELT, shkruan për turizmin kulturor në Shqipëri dhe specifikon në këtë trashëgimi kulturore periudhën komuniste dhe ndërtimet e fortifikatave mbrojtëse siç janë bunkerët që u bënë …

Më shumë

Muzeu Historik Kombëtar

Është objekti më rëndësishëm muzeal  në gjithë Shqipërinë. I përuruar neë vitin 1981 ai paraqet në stendat e tij gjithë historinë e përmbledhur të popullit shqiptar që prej periudhës së paleolitit të mesëm e deri në ditët e sotme. Aty ruhen vepra arti origjinale që nga lashtësia e deri në …

Më shumë

Kalaja e Gjirokastrës

Kalaja e Gjirokastrës si histori e lidhur me qytetin e Gjirokastrës, përmendet për herë të parë si qytet dhe kështjellë në vitin 1336. Në këto vite, ajo ishte qendra e feudalëve shqiptarë Zenevisë. Më vonë, gjatë sundimit të Gjin Bue Shpatës, ajo u përfshi në Despotatin e Epirit. E megjithatë …

Më shumë

Qyteti antik i Persqopit

Ndodhet në jug të Tiranës pranë kalasë së Petrelës, e ndërtuar mbi malin e Vilës, që dominon rrugën që shkon nga fusha e Tiranës për në Qafën e Kërrabës, ku ruhen vetëm trakte të shkëputura të murit rrethues, prej të cilëve paraqet interes të veçantë një bastion në anën jugore …

Më shumë

Kalaja e Lezhës

Kalaja e Lezhës ngrihet në majë të një kodre me lartësi 186 metra, në lindje të qytetit. Kalaja ka origjinë ilire. Në vitin 1440 ajo iu nënshtrua një rindërtimi nga venedikasit, ndërsa në vitin 1522 pas pushtimit osman u rindërtua edhe nga ana e tyre. Këtu mund të shikohen gjurmë …

Më shumë

Amfiteatri i Durrësit

Amfiteatri i Durresi, më i madhi dhe më i rëndësishmi, jo vetëm në Shqiperi, por edhe në Ballkan, është ndërtuar në fillim të shek të I të e.s gjatë sundimit të perandorit Trajan. Ai ka vlera të veçanta arkitekturore dhe artistike dhe mund të krahasohet me monumentet e kësaj periudhe të Pompeit dhe Kapuas në Itali. …

Më shumë