Sunday , March 26 2023
Ballina / TURIZEM / Turizem Bregdetar

Turizem Bregdetar

Përkatësisht turizmi pranë detit i përqendruar në perëndim të vendit dhe veçanërisht në Velipojë, Shën Gjin, Durrës, Vlorë, Rivierë dhe Sarandë, Ksamili është mese i frekuentuar. Këto qytete ofrojnë dhe një numër të madh shërbimesh, hotele dhe restorante, duke tërhequr vitet e fundit vëmendjen e turistëve të huaja.

Pushimet ditore po bëhen të papërballueshme, çmimet në plazhet e Lalëzit rritje vjetore me 60 për qind

Plazhet në zonën e Gjirit të Lalëzit prej vitesh janë shndërruar në oazin e pushuesve ditor të banorëve të Tiranës. Me infrastrukturë të dedikuar kryesisht për familje mesatare dhe nën këtë nivel, këtë sezon ato janë bërë të papërballueshme. Përveç naftës çmimet e çadrave dhe shërbimeve të tjera janë rritur …

Më shumë

Turizëm mes mbetjesh. Rruga Shkodër-Shirokë, askush s’largon mbetjet urbane

Përgjatë të gjithë aksit Shkodër-Shirokë, kontenierët e mbeturinave janë të tejmbushur. As sezoni turistik nuk ka sjellë përmirësim të këtij shërbimi, duke i ofruar një pamje dhe erë të pakëndshme çdokujt që e viziton atë. Për këtë papastërti, sipas banorëve e kanë fajin institucionet vendore, e madje ata e fajësojnë …

Më shumë

Revista amerikane ‘Paste Magazine’, rendit Sarandën mes destinacioneve më të bukura në Ballkan

Më tej, revista përshkruan se Saranda është ndoshta qyteti më i bukur bregdetar i Shqipërisë dhe një vend i gjithanshëm për t’u çlodhur apo për festa, ajo gjithashtu shërben si një bazë e përkryer për udhëtime ditore. Revista e përmuajshme amerikane online, “Paste Magazine”, ka përzgjedhur Sarandën mes destinacioneve ujore …

Më shumë