Sunday , March 26 2023
Ballina / TRADITA / Ushqimet dhe Pijet

Ushqimet dhe Pijet

Fjala kuzhinë thuhet se është fjalë e lashtë shqipe. Në kohën e lashtë ilire ka qenë kuzhina (ku zina) vendi ku zijmë, ku bëjmë gjellëra, që më vonë është transformu në kuzhinë.

Verë dhe Raki

Si rezultat e klimës së përshtatshme mesdhetare Shqipëria është e njohur për kultivimin e rrushit dhe prodhimit e një varieteti verërash të kuqe dhe të bardha. Ndër më të përmendurat janë ato Merlot, Kabërnet, Pinot Nero, Kallmet, Shesh i Zi, San Gioveze, Riesling, Shesh i Bardhë etj. Pija më tradicionale alkoolike …

Më shumë

Kuzhina tradicionale

Kuzhina shqiptare është një përzierje e influencave të kuzhinës turke, asaj ballkanike dhe evropiane. Ajo është e njohur për vlerat e larta ushqimore dhe shijen e saj mjaft të mirë. Pothuajse çdo krahinë ofron specialitet e saj të veçanta. Gatimi i mishit të pjekur, sidomos qingjit dhe përgatitja e byrekëve …

Më shumë

Restorante

Në Shqipëri mund të bësh një zgjedhje të larmishme në këtë shërbim. Ka restorante të një cilësie të lartë e të stilit ndërkombëtar, të mëdhenj, të vegjël e shumë popullor, të cilat gjenden në Tiranë dhe në qytete të tjera të mëdha. Në to shërbehen specialitete të ndryshme duke filluar …

Më shumë