Wednesday , July 6 2022
Ballina / Infromacion (Faqe 2)

Infromacion

Shendeti dhe Siguria

Organizimi i sistemit shëndetësor Sistemi Shëndetësor në Shqipëri është kryesisht publik. Shteti siguron pjesën më të madhe të shërbimeve që i ofrohen popullatës si në fushën e promocionit, parandalimit, diagnostikimit dhe kurimit. Sektori privat është akoma në hapat e para dhe mbulon pjesën më të madhe të shërbimit farmaceutik, shërbimit …

Më shumë

Gjeografia

Shqipëria është një vend i vogël me një sipërfaqe prej 28.748 km2 (rreth 18,000 milje). Ajo shtrihet në pjesën perëndimore të Gadishullit të Ballkanit dhe në pjesën juglindore të Evropës. Vendi kufizohet me Malin e Zi dhe Kosovën në veri dhe verilindje, Maqedoninë në lindje dhe Greqinë në jug. Në …

Më shumë

Historia e Shqipërisë

Territoret e Shqipërisë së sotme kanë qenë të populluara para 100.000 vjetësh. Në fillimet e mijëvjeçarit të tretë para erës sonë, u vendos popullsia Indo-Evropiane. Si rezultat i kësaj përzierje, u krijua një popullsi që ruajti karakteristikat e veçanta kulturore dhe gjuhësore në Gadishullin Ballkanik (pellazgët). Të bazuar në këtë …

Më shumë